טלי תמיר היא אוצרת עצמאית המתמחה באמנות עכשווית ובהיסטוריה של אמנות ותרבות ישראלית. היא למדה "תולדות האמנות" לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים וסיימה תואר שני באותו נושא באוניברסיטת תל אביב. בימים אלה היא עובדת על כתיבת הדוקטורט. את עבודתה כאוצרת החלה ב-1991, בגלריה "בוגרשוב", עם התערוכה "ליקוי חמה" שציינה שנתיים לאינתיפאדה הראשונה. תערוכה שסימנה קו עתידי בעבודת האוצרות שלה, המדגיש היבטים פוליטיים וחברתיים באמנות הישראלית.
בין השנים 1994-2004 הייתה תמיר אוצרת של גלריה "הקיבוץ" בתל אביב, שם עקבה אחרי מוטיבים חדשים באמנות הקיבוצית שהתפתחו בעקבות ההפרטה והמשבר האידיאולוגי בתנועה הקיבוצית. המתח בין היחיד לבין הקבוצה היה אחד מהנושאים המרכזיים שהעסיקו אותה בתערוכות השונות. העשור של גלריית "הקיבוץ" הסתיים בתערוכה רבת המשתתפים במוזיאון תל אביב – "לינה משותפת". בתערוכה זו סיכמה תמיר את האמירות השונות של בני קיבוצים, עוזבי קיבוצים ועירונים לגבי כוחה ונוכחותה של הקבוצה בתודעתו של היחיד בתרבות הישראלית-ציונית.
בין השנים 2005-2010 כיהנה תמיר כאוצרת של מוזיאון "נחום גוטמן" לאמנות ופתחה את השער לאמנים עכשוויים, לצד עבודתו של גוטמן. היא הרחיבה את תכני התצוגה במוזיאון והחדירה היבטים חדשים, רלבנטיים למבט העכשווי.
לצד פעילותה כאוצרת במוסדות ספציפיים פעלה תמיר גם כאוצרת עצמאית ואצרה תערוכות במוזיאונים המובילים בישראל – מוזיאון תל אביב לאמנות, מוזיאון ישראל בירושלים, המשכן לאמנות בעין חרוד, מוזיאון פתח תקוה לאמנות ועוד. בתערוכותיה – הן תערוכות יחיד והן תערוכות נושא קבוצתיות - הציגו אמנים מרכזיים בשדה האמנות הישראלית והן לוו בקטלוגים ובדיון תרבותי נרחב. בשנים האחרונות עוסקת תמיר גם בהוראת אוצרות ובכתיבת ספרים ומאמרים למסגרות שונות.